24 jun '08

Architectuurplaquette voor Vertrekhal Oranjelijn

Op de bijeenkomst in de Vertrekhal Oranjelijn volgde de éne highlight de andere. Wethouder Hamit Karakus ontving het definitieve boekwerk Rotterdam Plaquettestad, Ole Bouman kreeg een cheque met de opbrengsten van het initiatief en Hamit Karakus en Rob Kooij bevestigden samen een plaquette op de liefdevol gerestaureerde Vertrekhal.

De middag begon met een ontroerend verhaal van Rob Kooij, eigenaar van de Vertrekhal Oranjelijn. In een slepend proces met de gemeente heeft hij de verpauperde vertrekhal omgetoverd tot een schitterend bedrijvengebouw wat Ieke Frankenmolen middels achtergrondinformatie en cijfers kon beleggen.

Naast de Vertrekhal dragen in Rotterdam nu al 243 gebouwen een plaquette en nog zeker 75 zullen volgen. Daarmee is Rotterdam de eerste Plaquettestad van Nederland.

Alle gebouwen zijn gebundeld in het boekwerk ‘Rotterdam Plaquettestad 2007’. Een historisch en informatief document over Rotterdamse architectuur. Deze bundel is door Joop van der Leeuw, bestuurslid Vereniging Vrienden van het NAi, uitgereikt aan wethouder Hamit Karakus.

UIt: nieuwsbericht www.architectuurplaquette.com